top of page

Over Ons

Welkom op de website "Lesmateriaal Slavernijverleden". Hier vindt u een overzicht van lesmateriaal over het slavernijverleden. Het lesmateriaal is breed inzetbaar en kan naar eigen inzicht worden afgestemd op verschillende doelgroepen, van basisonderwijs tot hoger onderwijs. Wanneer het materiaal voor een specifieke doelgroep is ontworpen, vindt u dit terug in de omschrijving. Wij hopen u te inspireren en te ondersteunen bij het onderwijzen over het slavernijverleden. 

 

Deze website toont een database van lesmateriaal over het slavernijverleden. De website fungeert als doorgeefluik: op een heldere manier wordt een overzicht van het beschikbare lesmateriaal getoond. Voor de inhoud van het lesmateriaal wordt de bezoeker doorgestuurd naar de websites van de makers van het materiaal.

 

Deze website is een initiatief van het Netwerk Slavernijverleden, in het bijzonder het platform Educatie. De coördinatie van deze website is in handen van het Nationaal Instituut Nederlands Slavernijverleden en Erfenis (NiNsee) en het Amsterdam Museum. Klik hier voor meer informatie over het NiNsee. Voor vragen over de website neemt u contact op met de makers van de website via onderstaand e-mailadres. 

 

Heeft u vragen en/of feedback over de website? Of wilt u (eigen) lesmateriaal toevoegen? Neem dan contact met ons op via educatieslavernijverleden@amsterdammuseum.nl.

I

bottom of page